Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ROZKWIASZCZONY BLOG KULINARNY - jadalne kwiaty i pyszne chwasty, słodkości bez jajek i bez mleka krowiego - Małgorzata Kalemba-Drożdż
Blog > Komentarze do wpisu

Różane wiatraczki i inne

Mrożone ciasto francuskie to doskonały wynalazek:) Szczególnie przy niezapowiedzianych acz mile widzianych gościach:)

różane wiatraczki

Nadzienie to tarte płatki róży z suszoną żurawiną zamoczoną przez chwilkę w czereśniowej palince;P

Miało być kiedyś na obiad, ale co tam, kupię następne. A jak jest mało czasu, żeby zachwycić gości to ciasto francuskie jest w sam raz:) Ja kupuję markowe-supermarketowe, najtańsze. Takie jest najlepsze bo bez dodatku żadnych ulepszaczy. Droższe wersje, mają: konserwanty, barwniki, emulgatory i wzmacniacze smaku. Czy to nie ironia? Zdrowszą wersję ma się za mniej:/

Nafaszerowałam tym, co akurat było w domu: różą, tartymi orzechami (resztki jeszcze z tortu), czekoladą, jabłkiem. 10 minut robienia i można olśnić gości, jaką to jestem świetną gospodynią:D

ciasto francuskie

ciasto francuskie

 

wtorek, 07 kwietnia 2009, pinkcake
Komentarze
2009/04/07 15:25:24
Wyglądają apetycznie!!! Ja też bardzo lubię ciasto francuskie:))))
-
2009/04/08 08:47:12
Bardzo wdzięczny materiał:) Dla mnie najlepsze jest to, że jest zrobione na margarynie, więc Mała też może jeść.
-
2009/04/08 11:44:26
Są świetne, a z różą to już suuuuper!
-
2009/04/08 16:34:40
To jest dopiero pychotka;)!
-
2009/04/08 18:58:36
Z różą były prześwietne! Pozdrawiam Was gorąco:)